Järnhästen

 

Tillbaka

 

Järnhästen är en liten skogsmaskin som tillverkas i Värmland av Lennartfors AB. Järnhästen är nog den mest välkända av de små skogsmaskinerna och har funnits på marknaden i 25 år år. Järnhästen premiärvisades 1982 och började serieproduceras 1984. Järnhästen blev för många ett gott hjälpmedel i skogsbruket i stället för  hästen och som ett alternativ till stora maskiner Minilunnaren Järnhästen är idag spridd i ett stort antal länder. Järnhästen har tillverkats i mer än 7000 exemplar Järnhästen firar 25-års jubileum i år

Klicka här för fler bilder på Järnhästen!

Minilunnaren Järnhästen för skogsbruk

Det vanligaste användningsområdet för Järnhästen är som minilunnare inom skogsbruket. Järnhästen har under årens lopp utvecklat ett helt system för skogen, gården och olika transporter i terräng. 

Järnhästen kan också utrustas med en stark mekanisk vinsch.

Järnhästen passar utmärkt till vindfällen, fröträd och vedhantering. Inga stickvägar behövs och det låga marktrycket gör att maskinen kan hämta vindfällen och gallra även där det är riktigt dålig bärighet. Eftersom Järnhästen är försedd med band av gummi är den ytterst skonsam mot marken. Önskar du ett aggressivare grepp kan banden utrustas med specialhärdade U-profiler.

En nyhet är Järnhästen med teleskopkran som möjliggör ett annat sätt att jobba i skogen. Fler bilder här!

Mer information och trevliga filmklipp på Järnhästen med kran hittar du på JD Skogskonsult.

Där terrängen tillåter eller på skogsbilväg kan du numera åka på Järnhästen. Du fäller tillbaka styrspaken och ställer dig på plattformen som täcker banden. Du kommer att uppleva Järnhästen som både snabb och smidig!

 

Järnhästen till andra arbetsuppgifter

bulletSom älgdragare
bulletVid stängseldragning
bulletInom räddningstjänsten
bulletVid oljesanering
bulletSom bärare av olika specialbyggen

 

Teknisk information

Järnhästen är mekaniskt driven med en variator och växellåda. Järnhästen kan även utrustas med specialboggie ( dubbla kullagrade nylonhjul ) som ger ett mycket bra stöd för banden, särskilt i stenig ock blockig terräng. 

Det finns två olika motoralternativ 5,5 hk och 9 hk.

Vikt: Mellan 330 kg - 460 kg beroende på utrustning.

Klicka här för fler bilder på Järnhästen!

 

Tillbehör och reservdelar

Vi säljer tillbehör och reservdelar till minilunnaren Järnhästen. Skicka ett e-post eller slå en signal för prisuppgifter.

 

För vidare information se tillverkarens hemsida: http://www.lennartsfors.com

 

Finansiering

Vi samarbetar med Wasa Kredit och kan erbjuda finansiering  av Järnhästen. Maskinen utgör säkerhet för lånet och Du kan välja antingen avbetalning eller leasing.

 

Start ] Tillbaka ]

Skicka e-post för prisuppgifter, frågor eller kommentarer här!
E-post:            info@gosta-gustafsson.se
Telefon:         070 6491339

Senast ändrad: 2017-12-25