Företaget

 

Tillbaka

 

Företagets ide´

Försäljning och provkörning av små skogs och gårdsmaskiner i sin rätta miljö!

 

 

Vår filosofi

Vi har ingen stel visningslokal, vi vill erbjuda testning av maskinerna till det yttersta under realistiska förhållanden. Därför sker verksamheten under bar himmel på vår skogsgård i Siggaboda (Småland).

 

Kunden i fokus! Ringer Du och bokar provkörning får Du den tid du behöver för att testa maskinen och skaffa Dig så mycket erfarenhet som möjligt.

 

Vi har stor kunskap om de produkter vi säljer och använder maskinerna regelbundet för det de är tillverkade för. Det borgar för att vi vet vad vi säljer!

 

Vi har som mål att Du ska bli nöjd med Ditt köp...

 

Företagets historia

År 1983 köpte jag, Gösta Gustafsson, och min fru Birgitta mitt föräldrahem i Siggaboda. Skogen på gården skulle skötas och efter några år utan någon maskin så insåg jag att jag behövde ett huggarhjälpmedel - en liten skogsmaskin. 1991 köpte jag minilunnaren OXEN. Vilken skillnad! Skogsarbetet gick mycket lättare och blev genast roligare.

År 1995 fick jag erbjudande av tillverkaren Sten Myreback att bli återförsäljare för OXEN. Eftersom jag är intresserad av skog och maskiner tyckte jag att det kunde vara en trevlig bisyssla till mitt ordinarie arbete som mekaniker inom industri service.

Efter Elmia 1999 kom en av mina OXEN kunder med ett spännande förslag. Han sa: " Om du blir återförsäljare för miniskotaren Alstor 8x8 så köper jag den första". Sagt och gjort!

Intresset växte och försäljningen ökade så Birgitta blev mer och mer involverad i företaget. Nu hade vi två maskiner att erbjuda, och vi såg en spännande nisch med små skogsmaskiner.

För att kunna visa maskinerna för en större publik bestämde vi oss för att arrangera en egen skogsdag. I augusti 2002 hade vi vår första skogsdag med flera maskiner i drift i olika terrängförhållande. Responsen blev stor, 250-300 besökare hittade till Siggaboda Skogsdag.

2004 tyckte vi det var dags för en ny Siggaboda Skogsdag. Vi hade fler maskiner i drift och ett 10 - tal utställare. Besöksantal ökade också till mellan 500 - 600 personer. Då förstod vi till fullo att företaget Gösta Gustafsson Skogsmaskiner hade ett verkligt unikt och spännande koncept att erbjuda den skogsintresserade publiken.

Efter Skogsdagen 2004 startade vi Öppet Hus  en gång i månaden. Dessförinnan hade vi bara haft demonstration och försäljning på avtalad tid.

2006 bestämde vi oss för att arrangera ytterligare en Siggaboda Skogsdag med ca 1000 besökare. Vår senaste Skogsdag gick av stapeln den 6 sep 2008 med nytt publikrekord, vi räknade in ungefär  1 500 besökare, läs mer här.

Vi kommer att arrangera SIGGABODA SKOGSMÄSSA 2010.

Under de senaste åren har vårt företag utvecklat samarbete med ledande tillverkare och importörer av små skogsmaskiner. I dag säljer vi även andra maskiner som vi behöver på vår gård. T ex minigrävare Messersi, Lennartsfors minisågverk och vedmaskiner. Men fokus ligger fortfarande på små skogsmaskiner.

Vår gård har blivit ett centrum för små skogsmaskiner för ett anpassat skogsbruk som lockar skogsintresserade från stora delar av Sverige.

Idag jobbar jag Gösta , min fru Birgitta och sonen Johan i företaget.

 

Start ]

Skicka e-post för prisuppgifter, frågor eller kommentarer här!
E-post:            info@gosta-gustafsson.se
Telefon:         070 6491339

Senast ändrad: 2017-12-25